Preskoči na glavni sadržaj

Objavljeno

Nacionalni park Brijuni 🐇, prirodna ljepota Istre! 🐘

  Nacionalni park Brijuni 🐇🐘 Dobrodošli u jedan od najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj, Čarobne Brijune čine nekoliko otočića, hribrida među kojima ima i većih otoka. Vjerojatno sama pomisao na Brijune mnogima baca na odmor, opuštanje u prirodi, ali i na ljetnu rezidenciju bivšeg jugoslavenskog predsjednika Tita. Tito je upravo na Brijunima primao mnoge uglednike iz političkog i društvenog života. Kao veliki ljubitelj prirode i životinja zalagao se za šume, očuvanje spomenika, uređenje parkova. Zahvaljujući njemu Brijuni su postali privlačni domaćim, ali i stranim turistima. Na Brijunima danas možete uočiti životinje koje se slobodno kreću otočjem. Jedne od njih smo i sami vidjeli (jeleni i zečevi.)  Krenimo redom u avanturu Brijunima,  Prvo odredište do kojega morate doći jest Fažana . Od Zagreba do Fažane ima svega oko 3 h vožnje automobilom, kroz tunel Učku i Istarski ipsilon. Svoj automobil možete ostaviti na jednom od javnih parkirališta. Svoje karte za Brijune možete kup

Island of Happiness - Rab 🚢

 Corona free zone!



Rab
Pogled iz sobe Hotela International, vlastiti izvor fotografije!!


Dobrodošli na najljepši otok, otok Rab !


Naš drugi hometown upravo je Rab. Svako godine u njemu provodimo više od mjesec dana. Kada nam se god ukaže prilika upravo njemu bježimo. Tijekom turističke sezone, kada su brojni gradovi na moru doživjeli kolaps s COVID19, grad Rab je bio corona free zone. Ulice, plaže bile su pune turista, ali njegovih mjera su se držali baš svi. Danas bilježe lijepe rezultate i mogu se ponositi što su uspješno savladali sezonu bez ijednog zaraženog. Svaki naš odlazak, je otkrivanje nečega novoga. Uvijek u istom mjestu i noćimo a to je Hotel International. Jako ljubazno osoblje, dobar doručak i večera. Ukoliko Vam nešto treba uvijek su spremni pomoć Vam. Sobe su uredne, a one s pogledom koje pucaju na more su savršene. Cijena je pristupačna i jako prihvatljiva za sve. Hotel ima i bazen, te svoje parkiralište malo dalje od samog hotela. U blizini se nalazi sve šta Vam treba trgovine, ljekarna, pekarna, javna gradska plaža. Nalazi se na dobroj lokaciji gdje Vam je sve na dlanu. 


Krenimo s predstavljanjem otoka, otoka sreće Rab 😊


Plaža koja broji najviše turista je plaža Pudarica. Plaža koja ima i svoj bar za pojest i popiti. Parking uz samu plažu se ne naplaćuje, malo je hladnija, ali ima i najčišće more. Na samoj plaži nalazi se i tuš koji se naplaćuje 2 kune za 30 sec kojih je sasvim dovoljno da isperete morsku sol sa tijela. Osoblje u Beach baru Pudarica je ljubazno i gostoljubljivo , vlasnik tog bara je vedra, i uvijek dobro raspoložena osoba s najboljom rakijom. 


Dolin
Plaža Pudarica, preko puta nalazi se otok Dolin, vlastiti izvor fotografije!!

Za one koji vole malo manju gužvu a ipak žele uživati u ovakvoj plaži kao što je ova, preporučujemo da onda s automobilom stanite malo prije same ove plaže, te pješice imate makadamom oko 10 minuta hoda do takve iste plaže, samo bez toliko turista. Put nije dosta ravan i ima nizbrdice i uzbrdice pa se ne preporučuje svima. 

Ukoliko želite svaki dan biti na drugoj plaži od samog hotela International imate šetnjicu, i preslatke uvale za kupanje na Barbatu, Banjolu, ili čak u Padovi. Otok Rab je pun iznenađenja, ukoliko dolazite sa svojim kućnim ljubimcem pesekom za to imate posebnu uređenu plažu koja je top mjesto, s barom, igralištem, parkingom, i lijepom uređenom plažom. Za djecu izvan tog ograđenog dijela dječje igralište s pogledom na more. 

otok
Monty's dog beach, Rab, vlastiti izvor fotografije !!


Otok Rab za svakog od Vas nudi ponešto. Za ljubitelje adrenalina preporučujemo quadove. Išli smo dva puta na njih, i otkrivali što se automobilom ne može. Tako smo otkrili pastirsko polje, koje nas je odvelo na izlaz u Lopar. Rab ima dobre makadamske puteve koje su idealne za quad. Ipak, ako želite vidjeti nešto posebno to je vidikovac Kamenjak. Iako, možete ići i automobilom ali imajte na umu na cesta nije dobra, te ukoliko se bojite visine na jednom dijelu do vrha imate usku ulicu koja nije ograđena. Pogled koji se pruža s Kamenjaka ostavlja Vas bez riječi. Imate pogled na Rab i njegovu okolicu, gore se nalazi i restoran gdje fino jedete s predivnim pogledom. Najbolje je gore ići predvečer, i sačekati zalazak sunca jer onda je to spektakularno. 



Zlatni zalaz
Quad avantura na Zlatnom Zalazu, vlastiti izvor fotografije!!


Kamenjak
Zalazak sunca na Kamenjaku, vlastiti izvor fotografije!!

Rab
Pogled na Rab s Kamenjaka, vlastiti izvor fotografije!!


Park šuma Komrčar, Rab, prije 80 godina bilo je samo ispašiste, a danas jedan od najljepših parkova na Jadranu. Šetnja se odvija kroz borovu šumu, s puno hlada. Unutar samog parka nalazi se i dvije teretane na otvorenom, jedna je napravljena od samog drva. Zanimljivo zar ne? Danas šuma privlači brojne rekreativce i ljubitelje svježeg zraka. 

No sigurno Vas zanima što posjetiti u samom centru Raba?

U centru postoje tri ulice: Donja, Srednja i Gornja. U donjoj nalazi se brojne suvenirnice, trgovina s egzistencijalnim namirnicama. Srednja ulica povezuje dva glavna trga, trg sv .Kristofora i trg Municipijum. Trg sv. Kristofora osim što je centralno sjecište ulica, predstavlja i glavno okupljalište mještana ali i turista u ljetnim mjesecima. Na trgu se nalazi i palače Nimira i Dominisa, te fontana motivom rapske pastirice Drage. Trg Municipijum nalazi se na ulazu u Rapsku luku, i predstavlja središte zabave i noćnog života. U gornjoj ulici se nalaze i četiri zvonika, u kojem smo u jednom od njih i bili i cijena je samo 15 kuna po osobi, s vrha se puža premoćan pogled. Rab ima i svoj mali vidikovac koji pruža pogled na trg Sv. Kristofora ali i na četiri zvonika. 


otok sreće
Pogled na četiri zvonika otok Rab, vlastiti izvor fotografije!!


Ne možete otići iz otoka Raba ako ne probate njihovu deliciju, a to je Rapska torta. Kuća rapske torte nudi Vam pregršt slastica, među kojima i njihova rapska torta. Rapska torta sačinjena je od badema i likera maskarino, jako ukusna torta. Sama kuća Rapske torte nudi Vam samo hrvatske proizvode. 

Ako ste na duže vrijeme na Rabu, i želite na neki izletić za to Vam toplo preporučujemo Glassboat Barba Šime. Brod s prozirnim dno. Mi smo se uputili na izlet s njima u cjelodnevni izlet na Veli Lošinj. Polazak je bio u 9:30, a dolazak u Rab u 19 h. Cijena je 250 kuna po osobi s prefinim ručkom. Možete birati između mesnog menia, i ribljeg. Brod vozi do Velog Lošinja s usputnim stajalištima za kupanja. Ako ste malo veće sreće, možete vidjeti i dupine.Ocijena od 10 do 10, za njih 100 :). Jako drago osoblje, spremno odgovorit na svaki upit :)


GlassboatBarba Šime, vlastiti izvor fotografije!!

Barba Šime, vlastiti izvor fotografije!!šime

MeniBarba Šime, vlastiti izvor fotografije!!

brod
Ručak na brodu, vlastiti izvor fotografije!! 



Posjetite otok Rab i prepustite se čarima toga prelijepog otoka, svako istraživanje ostavit će Vas bez riječi. Jedini uvijek sigurni otok. Otok sreće je s razlogom. 💓

Naljepšedestinacije 💓



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

English version:


Welcome to the most beautiful island, the island of Rab!


Our second hometown is Rab. We spend more than a month in it every year. Whenever the opportunity arises, we run away from him. During the tourist seasons, when many cities on the sea experienced a collapse with COVID19, the city of Rab is a zone without a biocorona. The streets, the beaches were full of tourists, but his gauges were kept by just about everyone. Today I am recording nice results and I can be proud that they successfully overcame the season without a single infected person. Each of our departures reveals something new. Always in the same place and at night it is Hotel International. Very friendly staff, good breakfast and dinner. If you need something, you should always be ready to help. The rooms are neat, the ones with a sea view are perfect. The price is affordable and very affordable for everyone. The hotel has a swimming pool and its own car park a little further from the hotel. Nearby is everything you need shops, pharmacy, bakery, public city beach. It is located in a good location where everything is in the palm of your hand.


Let's start with the presentation of the island, the island of happiness Rab 😊


The beach that has the most tourists is Pudarica beach. A beach that also has its own bar to eat and drink. Parking by the beach is free, it is a bit colder, but it also has the cleanest sea. On the beach there is a shower that costs 2 kuna for 30 seconds, which is enough to wash the sea salt with the bodies. The staff at the Beach bar Pudarica is kind and hospitable, the owner of this bar is a cheerful, and always in a good mood person with the best brandy.


If you want to be on the second beach of the International Hotel every day, you have a promenade and adorable bays to buy on Barbat, Banjol or even in Padua. The island of Rab is full of surprises, if you come with your pets dogs for that you have a special beach which is a top place, with a bar, playground, parking and a beautiful beach. For children outside that limited part of the children's playground overlooking the sea.


The island of Rab offers something for each of you. For adrenaline lovers, we recommend quads. We found twice on them and discovered what a car can’t do. So we discovered a shepherd's field, which took us to the exit to Lopar. Rab has good macadam roads that are ideal for quad. However, if you want to see something special to the Kamenjak lookout. Although you can go by car, but do not have roads on the road, it is not good, but if you are afraid of heights in one part, the top you have a narrow street that is not fenced. The view from Kamenjak leaves you speechless. You have a view of Rab and its surroundings, upstairs there is a restaurant where you eat well with a beautiful view. It is best to go upstairs in the evening, and wait for the sun to come because it is spectacular.

Komrčar Forest Park, Rab, 80 years ago was just a pasture, and today one of the most beautiful parks on the Adriatic. The walk takes place through a pine forest, with lots of shade. Inside the park there are two outdoor gyms, one made of wood. Interesting isn't it? Today, the forest attracts many recreationists and lovers of fresh air.


But surely you are interested in what to visit in the center of Rab?

There are three streets in the center: Donja, Srednja and Gornja. In the lower part there are numerous souvenir shops, a shop with existential groceries. The middle street connects the two main squares, St. Christopher's Square and the Municipium Square. Trg sv. Kristofora, in addition to being the central intersection of streets, is also the main gathering place for locals and tourists in the summer months. The square also houses the palaces of Nimir and Dominis, and a fountain with the motif of the Rab shepherdess Draga. Municipium Square is located at the entrance to the port of Rab, and is the center of entertainment and nightlife. In the upper street there are four bell towers, where we were in one of them and the price is only 15 kuna per person, from the top there is a very strong view. Rab also has its own small lookout overlooking the square of Sv. Christopher but also on four bell towers.
You can't leave the island of Rab if you don't try their delicacy, which is Rab cake. The Rab Cake House offers you a handful of desserts, including their Rab cake. Rab cake is made of almonds and mascarino liqueur, a very tasty cake. The house of Rapska torta itself offers you only Croatian products.


If you want a longer time on Rab, you want some excursion for Toplo we recommend Glassboat Barba Šime. A ship with a transparent bottom. We went on a trip with them on a full day trip to Veli Lošinj. Departure was at 9:30, and arrival in Rab at 19 h. The price is 250 kuna per person with a delicious lunch. You can choose between a meat menu and a fish menu. The boat goes to Veli Lošinj with stops along the way for swimming. If you’re a little luckier, you can also see dolphins.
Visit the island of Rab and indulge in the charms of this beautiful island, any research will leave you speechless. The only always safe island. The island of happiness is for a reason. 💓

The most beautiful destinations 💓

Primjedbe

Popularni postovi